TilakaSchaapTilaka Schaap (1985)

Anderen ondersteunen bij een leven in positieve gezondheid gaat mij van jongs af aan natuurlijk af. Zo lijk ik een aangeboren gedrevenheid te hebben om mensen om mij heen te helpen, te motiveren en te verbinden. Misschien niet gek als dochter van een tropenarts en verpleegkundige, beiden heel sociaal én vitaal.

Theoretische Kennis

Mijn voorliefde voor de gezondheidszorg uitte zich onder andere in de keuze van mijn studies. Hoewel ik helaas vaker werd uitgeloot voor de studie geneeskunde, ben ik in 2010 afgestudeerd als Master of Science in de bewegingswetenschappen. Als onderzoeker miste ik echter de directe omgang met mensen. In 2012 behaalde ik daarom mijn diploma tot fysiotherapeut. Hierdoor kreeg ik een directer resultaat van mijn handelen, wat mij meer voldoening gaf.

Ervaring in de praktijk

Tien jaar heb ik met veel plezier als fysiotherapeut gewerkt in de eerste lijn. Hier heb ik mij onder andere ontwikkeld tot een specialist in schouder gerelateerde pathologieën, waarbij ik ook echografische beeldvorming toepaste. Hoe specialistischer ik werd, hoe meer ik echter merkte dat ik patiënten steeds breder wilde benaderen dan slechts voor de klacht waarvoor zij kwamen. Het blijkt namelijk dat klachten merendeels ontstaan als gevolg van een disbalans tussen belasting (wat doe je het lichaam aan) en belastbaarheid (wat kan het lichaam aan). Wat neerkomt op: hoe gezonder je leeft, hoe meer je aankunt – zowel fysiek als mentaal. Of zoals ik mijn patiënten vaak zei: “Jij klaagt over je lichaam, maar ik denk dat je lichaam klaagt over jou”. In de praktijk blijkt gezond leven echter voor bijna geen enkele patiënt de standaard, vaak zonder dat zij zich hiervan bewust zijn.

Leefstijlcoaching

Om mij verder te specialiseren op het gebied van gezond leven, heb ik in 2020 de post-HBO-opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Sindsdien mag ik mijzelf een geaccrediteerd leefstijlcoach noemen en heb ik veel van het geleerde toegepast binnen mijn werk als fysiotherapeut. Vanuit deze brede achtergrond aan kennis en ervaring binnen de gezondheidszorg en mijn innerlijke drijfveer het anderen beter te maken, ben ik in januari 2021 Schaap Support gestart. Mijn missie is om mensen zo breed mogelijk te helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid – op de manier die bij hen past – zodat iedereen zo lang mogelijk kan blijven genieten van het leven! 

Persoonlijk

Als mens ben ik energiek, empathisch, ondernemend, praktisch en creatief. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan een breed scala van sociale en sportieve activiteiten. Zo ga ik voetballend door naar de derde helft, snowboardend door naar de après-ski en hardlopend door naar een dip in het frisse Amstelwater. Ik omschrijf mijzelf daarom als  ‘een sportief zondagskind met duizend poten’.

Benieuwd wat ik precies voor jou kan betekenen? Stuur mij een e-mail, neem telefonisch contact op of vraag vrijblijvend een gratis intakegesprek aan.

 

Cookies passen niet echt bij een gezonde leefstijl... maar wil je deze digitale cookies wel accepteren?